خاطرات خوناشام

اپیزود دوم"The Vampire Diaries" شروع شده و این هفته اولین قسمتش پخش شد. داستان یه جورایی داره عوض میشه و جذابتر. این اولین سریالی که من فراموشش نمی کنم و وقتی پای تلوزیون میشینم چراغ ها رو خاموش می کنم و واقعا می ترسم. بعضی صحنه هاش خیلی هیجان داره. کاش کارگردان داستانهای twilight از کارگردان این سریال یه مشورتی می گرفتن هرچند داستان"The Vampire Diaries" خیلی خیلی شبیه داستان  twilight و مدل صحبت کردن شخصیت ها شما رو یاد ادوارد و بلا میندازه.

 


توی فیلم twilight خوناشام هاش سوسول میزنن و هیچ حسی از اینکه اینها خوناشامن به شما دست نمی ده اما این سریال افکت هاش به مراتب خیلی بیشتر و گریم ها خیلی بهتر از فیلم twilight است.

امتیاز این سریال بالاست و طرفداران زیادی هم داره توی این سریال ومپایرها با جادوگرها روبروهستن نه گرگ نماها.


گاهشمار مرده


بنایی با معماری خاص در «نقش رستم» وجود دارد که از زمان حمله اعراب به ایران و از روی نادانی نام «کعبه  زرتشت » را به آن دادند. زیرا کاربرد آن را نمی دانستند. از آن جا که فکر می کردند هر دینی می بایست برای خود بتکده یا مرکزیتی برای خود داشته باشد با میل خود گفتند حتمن این بنا هم مرکزیت یا کعبه زرتشتیان است (نمی دانستند زرتشتیان مادی پرست نیستند و چیزی ساخت دست بشر را نمی پرستند). 
 

عرب های آن زمان نادان و کورفکر بودند، چرا تا به امروز (قرن بیست و یکم میلادی) کاربرد و تعریف این بنا کشف نشده است؟ 
خوشبختانه پژوهشگر« رضا مرادی غیاث آبادی »  که تحقیقات فراوانی در زمینه ایران باستان داشته، نتیجه کشف خود را در کتابی به نام «نظام گاهشماری در چارطاقی های ایران» توسط انتشارات نوید شیراز به چاپ رسانده و راز این بنا را منتشر کرده است

 تا کنون کاربرد این بنا را چنین حدث می زدند: محل نگهداری کتاب اوستا و اسناد حکومتی _ محل گنجینه دربار _ آتشکده _ معبد _ نامعلوم و... 
 
اما غیاث آبادی با تحقیقات خود ثابت کرد این بنا با مقایسه با تمامی بناهای گاهشماری (تقویم) آفتابی در سرتاسر جهان، پیشرفته ترین، دقیق ترین، و بهترین بنای گاهشماری آفتابی جهان می تواند باشد.... در صورتی که تا قبل از این بنا «چارطاقی ها» در نقاط مختلف ایران احداث شده بودند و همین وظیفه را با شیوه ای بسیار ساده اما دقیق و حرفه یی بر عهده داشتند. تمامی بناهای گاهشماری آفتابی در جهان فقط می توانند روزهای خاصی از سال (مانند روزهای سرفصل) را مشخص کنند و یا حتی با سال خورشیدی تنظیم نیستند. اما این بنا با دقت و علمی که در ساخت آن اجرا شده قادر است بسیاری از جزئیات روزهای مختلف سال و ماهها را مشخص کند که زرتشتیان با استفاده از این بنا می توانستند بسیاری از مناسبت ها و جشن های سال را روز به روز دنبال کنند و از زمان دقیق آنها آگاه شوند

بسیاری از بناهای چارطاقی در سطح کشور (به تصور آتشکده) یا به طور کامل تخریب شده و یا تغییر کاربری داده شده و خوشبختانه تعدادی هم به طور کاملن سالم از گزند متعصبان به در مانده و خوشبختانه برای ما و نسل های بعدی باقی مانده اند، مانند چارطاقی «نیاسر» و چارطاقی «تفرش» 

 خوشبختانه بنای کعبه زرتشت با آن که تقریبن سالم باقی مانده ولی شوربختانه در حاشیه گزند سد سیوند قرار دارد! و باز هم شوربختانه جزئ میراث جهانی سازمان ملل به ثبت نرسیده! و باز هم شوربختانه دولت ایران این بنا را اصلن جزئ بناهای عجایب هفتگانه جدید (که برج ایفل هم یکی از کاندیداها بود) پیشنهاد نداد! و باز هم شوربختانه با کشف این راز ، هیچ گونه انعکاس و جنجالی به پا نشد!این بنا تا کنون بر سر پای خود ثابت و سالم و محکم مانده و گرنه کسی از آن محافظت نکرده، همانند بسیاری از بناهای باارزش دیگر تاریخ ایران باستان!!! 
  


آری، این یک گاهشمار تمام سنگی ثابت در جهان است که می بایست سازندگان آن از بسیاری از نکات علمی جغرافیایی و نجومی و سال کبیسه و انحراف کره زمین نسبت به مدار خورشید و تفاوت قطب مغناطیسی با قطب جغرافیایی و مسیر گردش زمین به دور خورشید و... را در 2500 تا 3000 سال پیش در دوران حکومت هخامنشیان آگاهی می داشتند و یا حتا اطلاعاتی که امروزه خیلی از انسان های پرادعا از وجود آن بی خبرند و دوباره باید آن را کشف کنند (مانند گرد بودن کره زمین و گردش زمین به دور خورشید یا برعکس) و به نام خودشان ثبت کنند!!! 
اگر علمشان امروزه پیشرفته است و راست می گویند، مشابه چنین بنایی را بسازند!   

  این ایمیلی بود که من گرفتم و دوست داشتم اینجا بذارمش. چند سال پیش که به شیراز و پرسپولیس و نقش رستم رفتیم این بنا رو دیدیم اما کسی نه ازش حرفی میزد و نه تابلوی راهنما داشت وقتی از مسوول پرسیدیم گفت : معلوم نیست ولی خیلی ها میگن اینجا آتشکده بوده و یا مقبره !!!  

وقتی میبینم که پارسیان از تاریخ خودشون اینجوری یاد می کنن خیلی حرص می خورم و یا وقتی میبینم که طول ۱۰۰۰ سال گذشته حتی کسی نیآمده که قدر این آثار رو بدونه و راز اونها رو کشف کنه، ناراحت میشم حسی که به تمام پارسی ها دست میده. شاید هم برای این بوده که اگر کسی پرسپولیس و شوشتر و نقش رستم و ... رو خیلی کشف می کرد دیگه کسی سراغ acropolis و Hittites اینا نمی رفت هر چند اون بناها خیلی زیبان و رموز خودشون رو دارن اما اینقدر مشتاق توی دنیا هست که یک میلیون تاش هم به اقتصاد باستانی ایران کمک کنن!!!  

 

استرالیا از رژه هم ج نس بازان در سیدنی ... فقط یک رژه ساده در سال 2009 مبلغ 36 میلیون دلار سود کرده. از یک بنای تاریخی این چنین نمیشه توریست جذب کرد و درآمد رو خرج بازسازی و نگهداری از تاریخ ایران کرد؟؟؟ میشه خوبم میشه اماااااااااااا خواسته نمیشه!!! پرسپولیس و شوشتر شده کارگاه حفاری دانشجوهای خارجی. طرح کادشون رو اینجا می گذرونن و یاد میگیرن چجوری از بناهای تاریخی کشورشون محافظت کنند. اگر تا چند وقته دیگه این بنا یییییهوووووو سر از یکی از موزه های دنیا سر در نیورد...اگر تا الآن هم خبری ازش نیست برای اینکه توی مناقصه است